DONATIE LOGIN  

Mijn eerste blog; Nieuwe start

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik in het leven? Zijn 3 levensvragen van waaruit je kan leren leven. Het begint dan wel met een bewustwordingsproces, “een ontpelling”! Als je hieraan gaat werken ga je steeds beter beseffen waar je energie van krijgt en wat je leuk vindt om toe te voegen aan de omgeving/maatschappij/de wereld. Je ervaart je leven als zinvol. Als je vanuit je passie ( je hart) gaat leven dan dienen zich allerlei zaken aan die je eerst niet voor mogelijk hebt gehouden. Je wordt als het ware opgetild door het leven, gestimuleerd door de universele energie.

Zo voelt dat nu voor mij. Sinds 2 jaar coach ik mensen op de 3 levensvragen en stimuleer hun bewustzijnsverruiming via allerlei technieken: yoga, mindfulness, chi kong, nlp, transformationeel coachen, persoonlijkheidstesten als het enneagram en de waardentest van Belbin etc. Al wat nodig is om een aanpak op maat te maken voor particulieren of bedrijven.

Na 15 jaar kon ik eindelijk mijn werving en selectiebureau loslaten om te kiezen voor het grote avontuur: leven vanuit mijn hart. Ik heb het verkocht aan de franchisenemers en ervaar nu veel ruimte in mijn agenda om dingen te laten ontstaan. Ik dacht lekker 1 jaar wat rustiger te doen en juist te NIET DOEN maar als je vanuit je passie gaat leven, dienen zaken zich gewoon aan en is het moeilijk remmen. 

Wie ook bewuster vanuit zichzelf wilt gaan leven, “ van binnen naar buiten”, kan deelnemen aan de mindfulness trainingen in Den Haag of aan de weekend- retraites in het Tibetaans instituut in de Belgische Ardennen mei of september 2014. Zie hiervoor de website: www.hanskloosterman.com

Je leert hier in het moment bewust te leven, je aandacht en concentratievermogen te trainen in verstilling en aandacht, in het niet afgeleid zijn dmv allerlei boeddhistische shamatha en vispassana meditatietechnieken: stiltemeditatie, inzichtmeditatie, geleide visualisaties, ademhalingstechnieken, meditatief wandelen etc. Op deze manier krijg je inzicht in je gedrag en al je gewoontepatronen die je jezelf hebt aangeleerd. Hierdoor ga je jezelf leren observeren in het moment en ga je kijken waar je gelukkig van wordt en waar niet van. Via eerst het herkennen en daarna het accepteren van je patronen, kun je vervolgens gaan bepalen: wat wil ik anders? Wat wil ik veranderen in mijn leven? Wat wil ik transformeren? Hoe kan ik dat veranderen?

En zit ik in mijn levensmissie: het vergroten of verruimen van bewustzijn: Creating Awareness! Wordt je bewuster, ga je andere keuzes voor jezelf maken en wordt jij en je omgeving gelukkiger.

Volg ten alle tijde je passie en je dromen

Geplaatst op; 06-03-2014

Terug naar mijn blog

Geïnterreseerd? Wil je Mindfulness eens proberen?

Kijk dan naar de trainingen om te zien of er een plek vrij is of lees wat andere klanten te zeggen hebben.